Hvad er fordele og ulemper ved frivilligt arbejde?

December 30


Hvad er fordele og ulemper ved frivilligt arbejde?


Det kan synes på overfladen, at der ikke kunne være en ulempe at arbejde frivilligt arbejde. Efter alt, ikke er folk skulle give lidt tilbage, hjælpe andre i nød og i øvrigt deltage i uselviske stræben? Mens frivilligt arbejde er en beundringsværdig aktivitet, er det værd at tænke over nogle af de potentielle faldgruber frivilligt arbejde før du dykker i. Jo bedre du forstår de risici og fordele ved frivilligt arbejde, jo bedre beslutning, du kan gøre for dig og din tidsplan.

Pro: Det er givende

Per definition frivilligt arbejde er ulønnet, så de belønninger du høste vil være mere følelsesladet og måske åndelig snarere end økonomisk. Den almennyttige Botanic Gardens Conservation International, som er afhængig af frivillige i hele verden, foreslår fordelene ved frivilligt arbejde omfatte "[den] mulighed for at give tilbage til samfundet og føle sig nyttige," "[til] udfylde et hul i dit personlige liv "og" intellektuel stimulation og vækst. "

Con: Time engagement

Når du begynder at arbejde frivilligt og arrangørerne af det pågældende aktivitet eller program se, at du er et værdifuldt aktiv, du foretager blive bedt eller tilskyndet til at gøre mere. Dette kan føre til skeduleringsproblemer og overlade mindre tid til skole, familie, arbejde og andre forpligtelser. Det er vigtigt at vide fra starten, hvad forventningerne er på dit frivillige arbejde og at gøre det klart for arrangørerne, hvor meget tid du kan afsætte til årsagen. Indstilling af grænser er et nødvendigt onde i den frivillige verden.

Pro: Sundhed forbedring

En række undersøgelser har vist, at frivilligt arbejde, især ved ældre voksne, giver sundhedsmæssige fordele. For eksempel offentliggjort en undersøgelse i februar 2009 "Journal of Gerontologi" bemærker, at ældre kvinder, der frivilligt i folkeskolen klasseværelser ikke var bare mere aktive end deres kolleger, der ikke frivilligt, men at aktiviteten boostet deres stofskifte til hvor de brændte to gange så mange kalorier. Fysisk aktivitet og et positivt livssyn kan også hjælpe med at reducere blodtrykket, har andre undersøgelser vist.

Con: følelsesmæssig involvering

Frivilligt at rydde op en park, hjælp på et bibliotek eller bygge et hus til Habitat for Humanity kan være gode måder at bo optaget og bidrage på en positiv måde til dit fællesskab, uden meget af en risiko for følelsesmæssig tilknytning til dem, du hjælper. Men hvis du frivilligt til at arbejde med børn, forladte eller tilskadekomne dyr, ældre, hospitalspatienter eller andre mennesker i nød, risikerer du at inddrage dig selv følelsesmæssigt. Det er ikke altid en dårlig ting, men det kan bære over i din familie eller arbejdsliv og efterlader dig ked af det eller bekymrede over dem, du forsøger at hjælpe.

Pro: samfundstjeneste timer

For studerende, der har brug samfundstjeneste timer til at opgradere high school eller kvalificere sig til stipendier, frivilligt arbejde er en særlig vigtig og nødvendig engagement af tid. Nogle gymnasier tilbyder endda klasse kredit for samfundstjeneste timer. Selvfølgelig kan samfundstjeneste også være en mulighed for nogle mennesker, der kører på kant med loven som et middel til at undgå fængsel tid og / eller store bøder.

Con: Frustration

I sin rapport om "hvorfor folk Frivillige," den frivillighed Direktoratet for
Multikulturalisme og medborgerskab Canada citerer flere fælles turnoffs til frivilligt arbejde, såsom dårlig organisation, manglende uddannelse og opgaver, som ikke passer de frivilliges interesser eller færdigheder. Men en anden største problem er, at frivillige kan blive så engagerede og involverede i deres særlig grund, kan de nemt blive frustreret over, at andre ikke deler deres passion. I rapporten hedder det: "Mange frivillige pleje en masse om det arbejde, de gør, og det generer dem, at samfundet ikke lægge nok vægt på det."

Pro: Personlig vækst

Den "Hvorfor Folk Frivillige" rapport, som adspurgte mange volontører i alle aldre, fandt, at en af ​​de overvældende svar fra de adspurgte var, at frivilligt arbejde afslørede interesser og færdigheder, som aldrig var blevet realiseret af de frivillige. Rapporten siger: "Blandt de store belønninger og incitamenter for frivilligt arbejde synes at være mulighed for personlig vækst ... Deltagerne nævnte blive glædeligt overrasket over at opdage at de er gode til at gøre uventede ting. Der var tale om voksende selvværd og selvtillid med hver ny udfordring tackles og dygtighed lært. Andre fandt, at livet har udviklet mere intensitet, mere farve, da de blev udsat for nye oplevelser, der ellers ikke normalt er kommet deres vej. "


© 2019 manitoulinoasis.com | Contact us: webmaster# manitoulinoasis.com