Leve med nogen, der har bipolar lidelse

November 5


Leve med nogen, der har bipolar lidelse


De humørsvingninger af bipolar lidelse resulterer i et liv, der er ustabilt og fyldt med stress, ikke kun for den person med sygdommen, men også for alle indgår i denne persons liv. Du bliver nødt til at tage ekstra forholdsregler for at bevare så meget balance i husstanden som muligt.

Forståelse

At leve med en person, der har bipolar lidelse kræver ekstra forståelse, der begynder med en fuldstændig forståelse af sygdommen. Du bliver nødt til at lære om de forandringer, der sker i løbet af humørsvingninger i følelser, kognition og adfærd, betydningen af ​​medicin for denne biokemiske sygdom, og terapi, der er til rådighed. Bevæbnet med disse oplysninger, vil du bedre forstå de udfordringer og hvordan bipolar lidelse vil påvirke dit liv.

Reality

Maniske og depressive humørsvingninger har betydelige konsekvenser for alle aspekter af dagligdagen, herunder relationer og økonomi. Under en deprimeret fase han trække sig tilbage fra alle, også dig. Han vil have problemer med at sove, ingen interesse i aktiviteter, kan stoppe gå på arbejde, ignorere egenomsorg og kan ikke være i stand til at deltage i normale husførelsesopgaverne. Under en manisk fase hendes høje energi vil holde hende taler og bevæger sig på en hurtig, men muligvis farlig tempo. Hendes beslutninger kan være hensynsløs med konsekvenser for hele husstanden. Først vil hun føle uovervindelig og kreative, som vil resultere i produktiviteten, men da mani fortsætter hendes energi kan blive til vrede, bliver argumenterende og muligvis aggressiv. Mens der er udløser, der kan forårsage en stemning swing, er der ingen sikker måde at forudsige, hvornår en episode begynder, hvor længe det vil vare, eller hvordan han vil reagere.

Boundaries

Din støtte er vigtig og vil forbedre livet for den person med bipolar lidelse, men du er nødt til at lære, hvor grænsen går. Det kan være svært som du ofte ikke vil vide, hvad de skal forvente næste. Det er også nogle gange lettere at tage ansvar i stedet for at holde ham ansvarlig. Det er vigtigt at arbejde med en mental sundhed professionel til at guide dig gennem de spørgsmål og forklare måder at håndtere dem. Stol på den professionelle erfaring til at hjælpe dig med at forstå din rolle, og hvordan man kan genkende grænser, der ikke bør overskrides.

Self Care

Bipolar lidelse er uforudsigelig og forårsager stress, der vil påvirke dine følelser og helbred. Du vil til tider være stærk og tålmodig, andre gange vred eller i risiko for at blive deprimeret. At tage sig af dig selv er ikke til forhandling. Dette omfatter det grundlæggende i sund kost og motion samt finde tid alene til stress. Det er typisk at opgive socialisering, fordi du ved aldrig, hvad de kan forvente fra hendes humør, eller som reaktion på de negative holdninger og stigmatisering fra folk, der ikke forstår. Men stræber efter at bevare dine sociale kontakter og fortsætte med at leve dit liv. Hvis bevæger sig fremad med enhver følelse af "normale" virker som for meget at håndtere, deltage i en støttegruppe, så du vil have venner, der forstår.

Bevare troen

Mens der ikke er nogen kur, kan medicin holde bipolar lidelse under kontrol. Selvom skyggen af ​​en anden stemning episode er altid til stede, vil du finde perioder med balance. Brug de gode dage til at styrke dit forhold, gendanne din ånd og energi, og fyld reserve af håb.


© 2019 manitoulinoasis.com | Contact us: webmaster# manitoulinoasis.com