Agorafobi i teenagere

November 27


Agorafobi i teenagere


Agorafobi, en type af angst, der forårsager intens frygt kan være ødelæggende for en teenager udvikling. Selv om det er muligt for agorafobi at starte i alle aldre, er det mest almindeligt begynder i slutningen af ​​teenageårene eller begyndelsen af ​​20'erne. Ifølge NYU Child Study Center, den nøjagtige årsag til agorafobi er ukendt, men det mest sandsynlige indebærer en kombination af genetik, biologi, livserfaringer og individuel temperament.

Symptomer på agorafobi

Agorafobi er en type af angst, der normalt skyldes et panikanfald. Ifølge American Academy of Børne- og Ungdomspsykiatrisk, en panik angreb forårsager en periode med intens angst, der er normalt ledsaget af fysiske og følelsesmæssige symptomer. Fysiske symptomer omfatter ofte en racing hjertebanken, svedeture og en følelse af svimmelhed. Følelsesmæssige symptomer kan omfatte en frygt for at dø eller følelse af forestående undergang. Dette kan føre til teenagere undgå steder, at de frygter kan udløse en anden panik angreb eller hvor flugt eller søge hjælp kan være svært.

Steder og omstændigheder Teenagere Undgå

Teenagere med agorafobi undgå steder og omstændigheder de føler kan udløse intens angst. Mens nogle teenagere kan undgå overfyldte steder såsom indkøbscentre eller biografer andre måske undgå at tage bussen eller stå i kø. Nogle gange at være ledsaget af en nær ven eller betroet slægtning kan lindre nok angst, at en teenager med agorafobi vil gå steder at de ikke ville forsøge at gå alene. I de værst tænkelige scenarier, teenagere undgå at forlade huset helt.

Problemer forårsaget af Agorafobi

Agorafobi kan forårsage mange problemer for teenagere. Skolen er svært for studerende med agorafobi. Walking gennem overfyldte gange, sidder i et klasseværelse eller spise frokost i cafeteriet kan være angstprovokerende for teenagere med agorafobi. Som et resultat, kan de være i risiko for pjækkeri eller droppe ud af skolen. Sociale problemer kan opstå, når teenagere er ikke i stand til at deltage i arrangementer eller aktiviteter med venner. Uden behandling, kan symptomerne blive værre, hvilket medfører en teenager verden langsomt skrumpe over tid.

Diagnose og behandling

Agorafobi er ikke sandsynligt, at få bedre på egen hånd. Professionel behandling kan imidlertid være effektivt til at lindre nød og minimere den virkning, at agorafobi har på en teenager liv. Kognitiv adfærdsterapi lærer teenagere mestringsstrategier til at håndtere angst. Desensibilisering gradvist udsætter teenagere til miljøer, der forårsager angst. Familie terapi hjælper forældre bedre at forstå agorafobi og hjælper med at styrke en teen indsats i at reducere symptomerne. Medicin kan undertiden være nyttigt at reducere den underliggende angst og symptomer på panik.


© 2019 manitoulinoasis.com | Contact us: webmaster# manitoulinoasis.com