Kan jeg tage Zink & C-vitamin på samme tid?

October 9


Kan jeg tage Zink & C-vitamin på samme tid?


Zink og C-vitamin bidrager til sårheling og immunsystem sundhed. Man kan opfylde de anbefalede mængder for både ved at følge en afbalanceret kost, selvom de fleste mennesker er lidt mangelfuld i disse næringsstoffer. Hvis du er i risiko for en mangel i enten zink eller vitamin C eller begge, kan din læge ordinere kosttilskud. Du kan tage dem på samme tid, medmindre han siger noget andet.

ADT og Mangler

Ifølge University of Maryland Medical Center, voksne kvinder har brug for 8 mg zink om dagen, og voksne mænd har brug for 11 milligram. Voksne kvinder har også brug for 75 milligram C-vitamin hver dag, mens mænd har brug for 90 milligram. Enhver, der ikke følger en afbalanceret kost kan blive mangelfuld i begge disse næringsstoffer, og kan kræve tilskud. Tegn på en zinkmangel omfatter vægttab, mangel på smag, dårlig sårheling, hårtab og depression. En C-vitaminmangel kan resultere i tørt hår, tandkødsbetændelse, dårlig sårheling, næseblod og et svækket immunforsvar. Fortæl din læge, hvis du udviser tegn på nogen af ​​disse mangler.

Kosttilskud og mulige interaktioner

Zink og C-vitamin er tilgængelige som individuelle kosttilskud, og de er ofte inkluderet i multivitaminer samt. Din læge kan hjælpe dig med at afgøre, hvilken der er bedst, samt fortælle dig, hvordan du tager dem. Zink kosttilskud kan give maveproblemer, men dette kan mindskes ved at tage dem med mad. Du kan også opleve, at tage dem på samme tid som en anden supplement, såsom C-vitamin, øger dit fordøjelsessystem ubehag. Hvis dette sker, tager zink og vitamin C på forskellige tidspunkter. Mens C-vitamin øger optagelsen af ​​jerntilskud kan zinkabsorption inhiberes af både calcium og jern. Derfor, hvis du er også på jerntilskud, kan din læge anbefale, at du tager dem med C-vitamin og forbruge zink på et andet tidspunkt.

Øvre Grænser og Side Effects

Hvis du tager mere end de anbefalede mængder af zink eller C-vitamin, kan det have negative virkninger. Den tolerable øvre grænse for zink kosttilskud er 40 milligram om dagen, og det er 2.000 milligram om dagen for C-vitamin kosttilskud, i henhold til Linus Pauling Institute. Overskridelse af den tolerable øvre grænse for zink kan resultere i svimmelhed, hovedpine, overdreven sveden, manglende koordinering og forskellige typer af tarm ked af det. Tager for meget C-vitamin kan forårsage diarré og andre mave forstyrrelser. Uanset om du tager zink og C-vitamin sammen eller hver for sig, ikke overskrider de ADT uden at tjekke med din læge.

Yderligere overvejelser

Zink og C-vitamin kosttilskud kan potentielt interagere med andre medicin og kosttilskud, og det er vigtigt, at du fortæller din læge, hvad du tager før indtage disse. Desuden, hvis du har nogen medicinske tilstande eller sygdomme, kan dette også påvirke mængden af ​​zink og C-vitamin, du nødt til at forbruge. Fortæl din læge, hvis du oplever nogen negative bivirkninger forbundet med disse kosttilskud.


© 2019 manitoulinoasis.com | Contact us: webmaster# manitoulinoasis.com