Hypothyroid og Gluten

September 22


Hypothyroid og Gluten


For millioner af amerikanere, der lider af hypothyroidisme, skjoldbruskkirtel hormon medicin forbedre symptomer og normalisere hormon niveauer. Men for nogle mennesker, selv med medicin, fortsætter symptomer. Ifølge Dr. Peter Green, direktør for Cøliaki Center på Columbia University, kan en glutenfri kost forbedrer symptomer på hypothyroidisme. Forskere har vist en stærk sammenhæng mellem de autoimmune sygdomme cøliaki og autoimmune sygdom i skjoldbruskkirtlen (ATD), som rapporteret af Chin Lye Ch'ng, et al., I en 2007 artikel i "Klinisk medicin og forskning."

Symptomer på Hypothyroidisme

Når skjoldbruskkirtlen ikke producerer tilstrækkelig thyreoideahormon er energimetabolisme påvirkes. En vigtig symptom på hypothyroidism er en stigning i vægt, selv med et fald i appetit og øget fysisk aktivitet. Andre symptomer omfatter træthed, manglende evne til at holde på varmen, tør hud og hjerne tåge eller dårlig hukommelse.

Autoimmune thyroidea sygdom (ATD)

Den mest almindelige årsag til hypothyroidisme er skjoldbruskkirtlen svigt fra Hashimotos sygdom. Op til ti millioner mennesker i USA har Hashimotos sygdom, ifølge EndocrineWeb.com. Hashimotos er en autoimmun sygdom i skjoldbruskkirtlen, hvor kroppens immunsystem angriber skjoldbruskkirtlen celler. Andre årsager til skjoldbruskkirtlen svigt er fra kirurgisk fjernelse, strålebehandling og visse medikamenter.

Forbindelse mellem ATD og Cøliaki

Der er en sammenhæng mellem cøliaki og ATD, med 2 til 5 procent af ATD patienter fundet også have cøliaki, ifølge Ch'ng, et al. Cøliaki er også en autoimmun sygdom, hvor kroppen angriber intestinale celler, når gluten (et protein der findes i hvede, rug og byg) indtages. En af de diagnostiske markører for cøliaki er forhøjede niveauer af antivævs transglutaminase (tTG). En undersøgelse fra Columbia University konkluderede i 2008, at tTG binder og reagerer på thyreoideavæv, og høje niveauer af tTG kan bidrage til udbrud af autoimmune sygdom i skjoldbruskkirtlen, som rapporteret af AJ Naiyer, et al., I tidsskriftet "Thyroid."

Glutenfri diæt som behandling:

Den glutenfri kost er i øjeblikket den eneste behandling for cøliaki. En glutenfri diæt fjerner alle kilder til hvede, rug og byg fra kosten. Når glutenfri diæt følges, vil en person med cøliaki se serum tTG i blodet normaliseres. De reducerede tTG niveauer kan også reducere betændelse i skjoldbruskkirtlen.

Professionel anbefaling

En November 2010 artikel i "Dagens diætist" rapporterer, at registrerede diætister antyder en glutenfri diæt kan hjælpe med at forbedre skjoldbruskkirtlen betingelser, selv hos patienter, der ikke har cøliaki. Den nuværende oplysninger om fordelene ved en glutenfri kost for hypothyroidisme er primært anekdotiske, men; rapporter om forbedring fra patienter og klinikere er baseret på erfaring frem for evidensbaserede studier. Baseret på de nuværende forsknings- og kliniker rapporter kan en retssag glutenfri diæt være nyttigt for patienter med hypothyroidisme symptomer, der ikke forbedrer med medicin.


© 2019 manitoulinoasis.com | Contact us: webmaster# manitoulinoasis.com