Liste over Oral kemoterapi narkotika

August 6


Liste over Oral kemoterapi narkotika


The American Cancer Society definerer oral kemoterapi som et lægemiddel, som er taget gennem munden til behandling af kræft. Størstedelen af ​​kemoterapeutiske lægemidler administreres intravenøst, men de orale kemoterapeutiske lægemidler er lige så effektive. Da de fleste stoffer ikke er anført i mundtlig form, ikke alle typer af kræft har mundtlige kemoterapier rådighed. Ikke alle kemoterapi narkotika, orale eller intravenøse, er taget på den samme tidsplan, og din læge vil fortælle dig, hvornår du skal tage medicin ordineret til dig.

Capecitabine (mærkenavn Xeloda)

Capecitabine anvendes til behandling af brystkræft og tyktarm og colorektale cancere. Mulige bivirkninger omfatter kvalme og opkastning, følelsesløshed eller snurren i ekstremiteterne, øget træthed, hudirritation og sår i munden.

Oral cyclophosphamid (mærke Cytoxan)

Cyclophosphamide anvendes til en lang række cancere. Disse omfatter brystcancer, leukæmi, kutant T-celle lymfom, lungecancer, myelomatose og ovariecancer. Dette stof kan forårsage hårtab, kvalme og opkastning, mundsår og tab af appetit, ifølge American Cancer Society.

Etoposide (mærkenavn Toposar)

Etoposid anvendes til behandling af prostatacancer, Kaposis sarkom, småcellet lungecancer og lymfom. Bivirkninger kan omfatte forøget risiko for infektion, hårtab, appetitløshed, kvalme og opkastning.

Idarubicin (mærkenavn Idamycin)

Denne oral kemoterapi stof anvendes til behandling af brystcancer og akut nonlymfocyt leukæmi. Dette stof kan medføre øget risiko for infektion, kvalme og opkastning, hududslæt og hårtab.

Vinorelbin (mærkenavn Navelbine)

Vinorelbin anvendes til behandling af ikke-småcellet lungekræft og brystkræft. Bivirkninger kan omfatte forstoppelse, træthed og svaghed, øget risiko for infektion og kvalme og opkastning.

Imatinib (mærkenavn Gleevec)

Imatinib anvendes til behandling af kronisk myeloid leukæmi. Lægemidlet kan forårsage vægtøgning, diarré, muskelsmerter, træthed, mavesmerter og hududslæt.

Fremtidige Kørselsvejledning

På grund af den konstant skiftende karakter af videnskab og medicin, er dette ikke en udtømmende liste over alle mundtlige kemoterapeutiske lægemidler. Forskellige kliniske forsøg undersøger forskellige regimer af kemoterapi og forskellige behandlinger er i gang.


© 2019 manitoulinoasis.com | Contact us: webmaster# manitoulinoasis.com