Hvad betragtes som en sund kost?

July 3


Hvad betragtes som en sund kost?


Der er mange måder at spise sundt. Afbalancerede vegetariske og veganske kost opfylder alle ernæringsmæssige behov og fremme sundhed, men kostvaner, der omfatter kød kan gøre det samme. Kort sagt, behøver du ikke at spise hver eneste vegetabilske eller afvise alle cookies, hvis du ønsker at være sund. I stedet fokusere på at prioritere kosten balance, fødevarekvalitet og fødevarer, der er helt og naturligt.

Afbalancerede spisevaner

Harvard Universitys sund kost model, den "Spis Sundt Plate," er fyldt med en række smarte fødevarer valg og fokuserer på at finde en balance mellem dem. Pladen er opdelt i fire afsnit, med den mindste væsen frugt og de største er grøntsager. Fuldkorn og sunde proteiner hver fylder cirka en fjerdedel af pladen. Modellen anbefaler også at drikke vand med hvert måltid, opholder aktiv mellem måltiderne og med en lille mængde af sunde olie, såsom olivenolie eller raps olie, på de fleste måltider.

Whole Foods

Dr. Jonny Bowden, et bord-certificeret ernæringsekspert skrive for Forbes.com, tyder på, at detaljerne i en sund kost ikke betyder noget så meget som den mængde forarbejdningen, at dens fødevarer har været underkastet. De sundeste kostvaner helt eller overvejende består af hele, uforarbejdede eller minimalt forarbejdede fødevarer - hvilket betyder, at fødevarer er så tæt som muligt på deres oprindelige høstet tilstand. Eksempler på sunde hele fødevarer fra hver hovedgruppe er bladgrøntsager og rodfrugter, friske bær og æbler eller appelsiner, brune ris og stål skæres havre, og vilde laks, tørre bønner eller almindelig yoghurt.

Mindre Proces

Selvfølgelig er det muligt at spise fødevarer fra alle hovedgrupper ved at vælge produkter, der har undergået mere processorkraft, såsom frugtjuice, aromatiseret yoghurt eller hotdogs. Du kan spise små mængder af forarbejdede fødevarer og stadig have en sund kost, men forskning tyder på, at minimere forarbejdede fødevarer giver de største sundhedsmæssige fordele. Ifølge Harvard School of Public Health, raffinerede og forarbejdede fødevarer hæve din risiko for hjertesygdomme, diabetes, fedme og ustabile blodsukker.

Hjem madlavning

"USA Today" sundhed forfatter Liz Szabo rapporterer i en 2004 artikel, gå ud at spise et måltid kan resultere i forbrugende omkring 50 procent flere kalorier, fedt gram og natrium beløb, end du ville have derhjemme. Restaurant og convenience valg tendens til at blive friturestegt, lavet med forarbejdede ingredienser eller fyldt med smør og salt til at forbedre smag, og der er ingen måde at fortælle præcist, hvordan en skål var tilberedt eller hvad det indeholder. Madlavning i hjemmet er mere befordrende for at følge en sund kost plan, fordi du har kontrol over, hvad du spiser, hvordan du gør det, og hvor meget af det du tjener. Du kan også låne mere fokus på at bruge hele fødevarer i din madlavning og vælge ingredienser, som du ved, du nyder.


© 2019 manitoulinoasis.com | Contact us: webmaster# manitoulinoasis.com