Hvad er glukosesirup?

July 21


Hvad er glukosesirup?


Glucosesirup en sød, tyktflydende sirup fremstillet af en blanding af vand og glucose, som er en form for sukker. Der er flere ansøgninger for glucosesirup, både i fødevareproduktion og i medicin. Da en af ​​de mest almindelige kilder til glucose for siruppen er majs, er glucosesirup ofte omtalt som majssirup.

Glucose

Glucose er en sukker, selvom det ikke er helt det samme som den mest almindelige sukker du støder på dag-til-dag liv. Tabel sukker eller granuleret sukker, indeholder glucose. Den indeholder også et molekyle af fructose, som er nært beslægtet med glucose. I tabel sukker, er glucose og fructose molekyler kemisk bundet sammen. På eget, glucose ligner --- men er ikke så sød som --- tabel sukker. Det er mere almindeligt at finde glucose som en sirup, men snarere end som granulat.

Produktion

Der er mange potentielle kilder til glucose i naturen. Stivelse består af lange kæder af glucosemolekyler, kemisk bundet sammen. Som sådan kan enhver stivelsesholdige planter er en potentiel kilde til glucose. Til kommerciel fremstilling af glucosesirup, producenter typisk bruger majs, fordi det er meget billigt. Ved hjælp af enzymer, som er kemikalier, der bistår i en række reaktioner, de adskille glucoseenheder fra hinanden, omdannelse af stivelse til ren glucose.

Glucosesirup i Food

Glucosesirup er meget sødere end stivelsen kommer fra, fordi glukose molekyler binder meget tæt til sødme receptorer på tungen, forklarer Dr. Lauralee Sherwood i sin bog "humanfysiologi." Bundet sammen stivelse, de er for store til at binde til sødme receptorer. Glucosesirup, også kaldet majssirup, kan derfor indsættes i bagværk og andre fødevarer som sødemiddel --- det er ikke helt så sødt som tabellen sukker.

Medicinsk anvendelse

Diabetikere sommetider afhængige glucosesirup til behandling af hypoglykæmi, som er en medicinsk nødsituation. Hvis en type 1 diabetiker --- hvilket betyder en person, der ikke producerer insulin, og skal derfor bruge insulininjektioner --- bruger for meget insulin eller ikke spiser regelmæssigt nok, kan deres blodsukker falder brat, forklarer Drs. Reginald Garrett og Charles Grisham i deres bog "Biokemi". Dette er en medicinsk nødsituation, og den diabetiske patient har brug for øjeblikkelig glucose at hæve blodsukkeret. Glucosesirup meget nyttig i denne ansøgning.

Misforståelser

På grund af lighederne i navne, er det ikke ualmindeligt at forveksle majssirup med høj fructose corn sirup, som er relateret, men kemisk anderledes. For at gøre højfructosemajssirup skal fabrikanterne yderligere proces glucosesirup anvendelse af et enzym kaldet invertase, forklarer Drs. Mary Campbell og Shawn Farrell i deres bog "Biokemi". Dette omdanner omkring halvdelen af ​​glucosemolekyler i siruppen i fructosemolekyler, yderligere forbedring af sødme af siruppen.


© 2018 manitoulinoasis.com | Contact us: webmaster# manitoulinoasis.com