N-acetyl-L-cystein og acetyl-L-carnitin

June 29


N-acetyl-L-cystein og acetyl-L-carnitin


Acetyl-L-carnitin og N-acetyl-L-cystein er kosttilskud afledt af naturligt forekommende aminosyrer. Selvom de deler noget lignende navne, disse antioxidant kosttilskud har markant forskellige egenskaber og virkninger. Acetyl-L-carnitin eller ALCAR, syntetiseres ud fra carnitin, mens N-acetyl-L-cystein eller NAC, er afledt af aminosyren cystein. ALCAR og NAC bruges til at behandle en bred vifte af medicinske tilstande. Begge bruges også af vægtløftere og atleter, der mener disse kosttilskud bidrage til at øge ydeevnen og opbygge muskler. Kontakt din læge, før du tager ALCAR eller NAC.

Acetyl-L-carnitin Egenskaber og anvendelser

L-carnitin, syntetiseret i leveren fra aminosyrerne lysin og methionin, arbejder for at omdanne fedt til energi. Acetyl-L-carnitin er simpelthen L-carnitin, som er blevet tilsat acetylgrupper; Linus Pauling Institute ved Oregon State University bemærker, at dette kan øge biotilgængelighed. Kontoret af kosttilskud rapporterer, at carnitin kan reducere aldersrelateret oxidativt stress, mindske dødeligheden i hjertepatienter og forbedre det fysiske præstationer i personer med perifere kredsløbsforstyrrelser. Ifølge Chris Aceto, forfatter til "Championship Bodybuilding," ALCAR hjælper atleter opretholde testosteron niveauer efter tunge træning tidsplaner, og kan bidrage til at forbedre optagelsen af ​​glukose og fremme tab af kropsfedt. Dr. Eric P. Messing, Ph.D, professor i medicin ved University of California Los Angeles, rapporterer, at 20 års forskning har givet nogen reel dokumentation for, at carnitin forbedrer sportslige præstationer hos raske mennesker. Messing bemærker dog, at en negativ konklusion er ikke blevet bevist.

Overvejelser og forholdsregler

Som konstaterer, at L-carnitin synes at være generelt sikkert i anbefalede mængder, University of Maryland Medical Center anbefaler doser på mellem 1.000 og 3.000 milligram om dagen. Bivirkninger - herunder øget appetit, udslæt, diarré og en fiskeagtig kropslugt - Der er rapporteret carnitin; doser på over 3000 mg gøre bivirkninger mere sandsynlige. Den Linus Pauling Institute ved Oregon State University advarer om, at du bør undgå at tage en D-carnitin formulering; dette kan konkurrere med L-carnitin og kan forårsage muskelsvaghed. Supplerende carnitin, herunder ALCAR, kan interagere med receptpligtig medicin. Kontakt din læge, før du tager ALCAR.

N-acetyl-L-cystein funktioner og anvendelser

L-cystein, hvorfra NAC er afledt, er en ikke-essentiel aminosyre, syntetiseret af kroppen. Cystein hjælper til at producere antioxidanter glutathion og taurin; det spiller også en rolle i fordøjelsen og immunforsvaret. Supplerende NAC omdannes til cystein i din krop, hvor det hjælper med at bekæmpe frie radikaler skader og muligvis forsinke indtræden af ​​aldring og risiko for sygdom reducere. NAC, som hjælper med at nedbryde toksiske kemikalier i kroppen, anvendes til behandling af acetaminophen overdosis og lungesygdomme såsom bronkitis og kronisk obstruktiv lungesygdom. Ifølge bodybuilding ekspert Clayton South, NAC øger glutathion niveauer, og er med til at bevare muskelmassen. I en klinisk undersøgelse offentliggjort i 2000 i "European Journal of Clinical Investigation", fandt forskerne, at oral NAC genopfyldes glutathion i patienter med HIV.

Overvejelser og forholdsregler

Ifølge UMMC, den sædvanlige dosis af NAC for generelle sundhed og antioxidant beskyttelse er 500 milligram om dagen. Følg din læges dosering retninger for NAC; meget store doser over 7.000 milligram kan være giftige og endda fatal. Undgå D-cystein, D-cystin og 5-methyl cystein; UMMC rapporterer, at disse er giftige. NAC bør tages med en multivitamin at sikre korrekte niveauer af B-kompleks vitaminer. Alvorlige allergiske reaktioner er rapporteret med cystein, og det kan interagere med receptpligtig medicin. Kontakt din læge, før du tager NAC.


© 2019 manitoulinoasis.com | Contact us: webmaster# manitoulinoasis.com