Hvordan virker Motion Forøg sympatiske nervesystem aktivitet?

June 7


Hvordan virker Motion Forøg sympatiske nervesystem aktivitet?


Ufrivillig processer i kroppen som puls og blodtryk kontrolleres af et segment af dit nervesystem kaldes det autonome nervesystem. En del af det autonome system, kaldet det sympatiske nervesystem, der styrer dine grundlæggende "kæmpe-eller-flygt" respons. Regelmæssig motion nedsætter aktivitet i sympatiske system og øger aktivitet i en anden del af det autonome nervesystem kaldes det parasympatiske nervesystem.

Sympatiske nervesystem

Når du er konfronteret med farlige eller stressende situationer, ufrivillige processer i kroppen ophøje aktivitet i dit sympatiske nervesystem. Til gengæld denne øgede aktivitet fører til ændringer såsom stigninger i dit blodtryk og puls og fald i fordøjelsen. I det moderne samfund, kan konstant udløsning af det sympatiske system spiller en væsentlig rolle i udviklingen af ​​forskellige former for hjertesygdomme. Hvis du fører en fysisk inaktiv livsstil kan du øge din base niveau af sympatisk aktivitet, hvilket igen kan føre til øget hjerte-relaterede risici.

Parasympatiske nervesystem

Dit parasympatiske nervesystem fungerer ved modregning af kamp-eller-flygt reaktioner dit sympatiske nervesystem. Dette omfatter at sænke dit blodtryk og puls, øget fordøjelse, sænke din vejrtrækning og øge blodgennemstrømningen til nyrerne og tarmene. Ud over at hjælpe dig med at genoprette fra kroppens spændinger genereret af dit sympatiske system, dit parasympatiske system hjælper sænke kroppens energiforbrug under hverdagens hvile eller normale vilkår og hjælper dig med at forberede eventuelle fremtidige påvirkninger, som skyldes kamp-eller-flygt reaktioner.

Trænings Effects

Når du deltager i regelmæssig aerob motion, du reducere stress belastningen på din krop i en række måder, herunder at sænke dit blodtryk og niveauer af skadelig LDL-kolesterol, øge din niveauer af nyttige HDL-kolesterol og forbedre din blodgennemstrømning og grundlæggende hjertefunktion . I kombination, disse fysiske ændringer fører til reduceret aktivitet i dit sympatiske nervesystem og øget aktivitet i dit parasympatiske system. Paradoksalt nok denne øgede parasympatisk aktivitet faktisk sænker stressniveauet placeret på den normale funktion af kroppen.

Betydning

Øvelsen-relateret reduktion i aktiviteten af ​​dit sympatiske nervesystem i væsentligt omfang kan mindske dine chancer for at udvikle hjertesygdomme, ifølge Patrick J. Mueller fra University of Missouri-Columbia. Øget aktivitet i dit parasympatiske nervesystem kan også bidrage til nedsat hjerte-sundhedsmæssige risici. Derudover fremgår det, at mere du træner, jo større effekter på dit sympatiske og parasympatiske systemer. Der er imidlertid behov yderligere undersøgelser og test for at kontrollere de virkelige verden resultater af laboratorieundersøgelser.


© 2019 manitoulinoasis.com | Contact us: webmaster# manitoulinoasis.com