Motion & Gigt

May 22


Motion & Gigt


Du tror måske, gigt er en betingelse folk får, når de bliver gamle. Men gigt opstår typisk hos mænd i alderen 40 og 50, bemærker MayoClinic.com. Kvinder er mindre modtagelige for det indtil efter overgangsalderen. Folk, der er overvægtige har større risiko for at opleve gigt, så motion kan medvirke til at forebygge forekomst. Men selv motion udgøre en risiko for betændelse i leddene. Tal med din læge, hvis du har gigt, og diskutere motion som et middel til forebyggelse.

Om gigt

Gigt opfattes som en skarp, smertefuld ømhed i leddene, typisk i storetåen. Samlingen er ofte så opsvulmet og varmt, at selv den mindste berøring af stof kan føle uudholdelig. Gigt er forårsaget når urate krystaller form omkring dine led. Disse uratkrystaller kommer fra kroppens nedbrydning af stoffer kaldet puriner. Purines er en naturlig del af kroppen, men du også indtage dem i fødevarer som indmad, sild, asparges og svampe. I en normal system, behøver uratkrystaller ikke dannes. Ifølge MayoClinic.com, urinsyre opløses i blodbanen og filtreres gennem nyrerne og ledes ud gennem urinen. Hvis der er for meget urinsyre, eller for lidt, kan syren opbygge, og der dannes krystaller, der er skarpe og nål-lignende.

Motion og gigt

Gigt, ifølge MayoClinic.com, kan forværres af overvægt. Så motion kan være vigtigt at forebygge gigt angreb. Hvis du er overvægtig, kan du producere mere urinsyre. Men tabe for hurtigt kan midlertidigt øge urinsyre niveauer, ifølge hjemmesiden. Det er også vigtigt at tillade en betændt joint at hvile. Gigt er en form for gigt, og generelt anbefalinger til gigtpatienter gælder i tilfælde af gigt. Lyt til din krop og følg din læges råd om motion. Hvis du er overvægtig, tage det roligt på leddene, undgå øvelser, der sætter stor stress på din særlige område af inflammation.

En række øvelser

Vifte af bevægelse, eller rom, kan øvelser hjælpe med at reducere stivhed i leddene, hedder det i artiklen "Træning med slidgigt" udgivet online af "Gigt i dag." Hvis du har siddet i den samme stilling i lang tid, skifte position eller flytte dine led. Drej de berørte fælles blidt, dreje hovedet eller nakken, ankler eller håndled. Skub ikke en fælles for hårdt, da det kan forårsage en smertefuld opblussen af ​​inflammation. Tal med din læge om, hvad ROM øvelser ville være bedst for dig.

Styrketræning

Typisk en vigtig del af et træningsprogram, kan styrketræning hjælpe med at opbygge muskeltonus. Artiklen i "Arthritis Today" anbefaler også en styrkelse af muskler, især omkring de angrebne led. Korrekt justering og kropsholdning er afgørende; sårede en joint gennem forkert teknik kan forværre dine gigt symptomer. Igen, ikke udøver eller bruge en betændt joint. Styrketræning bør gøres, når en fælles gør ikke ondt eller hævede.

Cardio øvelse

Cardiovascular eller aerob, motion øger pulsen, fremme mere ilt flow til kroppen. Det hjælper også til at forbrænde kalorier, fremmer vægttab. Fordi gigt ofte angriber de store tå og mund områder, tale med din læge, før de indleder aerobe motion. High Impact aerobic og andre aktiviteter kan forværre dine symptomer. Lavere effekt øvelser, som svømning, kan være bedre for netop din sag.


© 2019 manitoulinoasis.com | Contact us: webmaster# manitoulinoasis.com