Fordele & Ulemper af DMSO

May 5


Fordele & Ulemper af DMSO


Dimethylsulfoxid, DMSO er et opløsningsmiddel, der er produceret som et biprodukt af papirfremstillingsprocessen. Mange stoffer, både terapeutiske og toksiske, der ikke opløses i vand opløses i DMSO. Det er også et af to tilgængelige former af mineralet svovl som et kosttilskud. De fysiologiske effekter og farmakologiske egenskaber af DMSO ikke helt forstået, men på godt og ondt, er det kendt at trænge biologiske membraner. Det fortynder også når de udsættes for luft, hvilket gør det vanskeligt at fremstille og vedligeholde et rent præparat. DMSO bruges medicinsk til en slags blære infektion, indgår i mange topisk anvendt smertestillende salver og har mange rapporteret, omend videnskabeligt underbyggede, sundhedsmæssige fordele. Industrielle præparater af DMSO tilgængelige for offentligheden, kan dog være skadelige for menneskers sundhed. Derfor kun tage DMSO med din læges tilsyn.

Pro: Blære Infektion

Den eneste human brug for DMSO, der er blevet godkendt af det amerikanske FDA er at lindre symptomerne på en type blære infektion kaldes interstitiel blærebetændelse. En læge dispenserer opløsningen gennem et kateter eller en sprøjte ind i blæren, hvor patienten holder det i cirka 15 minutter før fjerne det gennem vandladning.

Pro: smertelindring

Selvom det ikke er FDA godkendt til disse formål, DMSO er en almindelig ingrediens i smertelindring salver til sådanne betingelser som slidgigt og leddegigt. Topiske anvendelser af DMSO kan også hjælpe til at lindre smerte og inflammation associeret med herpes zoster eller helvedesild, selvom yderligere undersøgelser er nødvendige for at bekræfte denne effekt. Ifølge Mayo Clinic, der påstande, at DMSO kan hjælpe med at behandle gigt, muskel stammer, blå mærker, forstuvninger, sklerodermi relaterede sår, hudinfektioner, sår og forbrændinger, samt visse psykiske lidelser, men disse påstande er udokumenterede.

Pro: Andre mulige fordele

I 1975, de "Annals of New York Academy of Sciences" rost DMSO for "multiple kendte farmakologiske egenskaber," herunder en beskyttende virkning på celler udsat for frost, beskyttelse mod stråling, kolesterolsænkende fordele i højt kolesteroltal eksperimenter og antikoagulerende effekt . Læger og forskere har forsøgt siden da, og inden da, at finde måder at syntetisere disse attributter til en levedygtig medicin for nogen af ​​disse anvendelser. I 1999 en rapport i "Experimental Toksikologiske Pathology" foreslået selv en mulig anvendelse af DMSO til en ny hepatitis behandling. Er behov for mere forskning, før nogen af ​​disse mål kan nås, og siden 2000 har lidt af denne forskning er blevet udført.

Con: Urene fremstillinger

Den eneste fremstilling af DMSO egnet til human anvendelse er tilgængelig ved kun recept. DMSO bruges til interstitiel cystitis er et oprenset præparat, men andre mere let tilgængelige præparater af DMSO, ligesom dem, der anvendes til industrielle og veterinære formål, ikke nødvendigvis er så ren. Som sådan, kan de forårsage mere skade end gavn, såsom hudinfektioner.

Con: Side Effects

Påføres topisk, kan DMSO forårsage moderat til svær rødme, varme og mulig irritation af huden. Taget i enhver form, kan DMSO forårsage en ubehagelig smag at udvikle sig i munden og en ubehagelig kropslugt ikke ulig hvidløg eller østers. Ifølge Steven D. Ehrlich fra University of Maryland Medical Center, DMSO er mulige bivirkninger omfatter diarré, svimmelhed, døsighed, forstoppelse, hovedpine, kvalme og opkastning. Ehrlich advarer også, at folk med hjerte, lever eller nyre betingelser, astma, diabetes eller kvinder, der er gravide eller ammer ikke skal bruge DMSO.


© 2019 manitoulinoasis.com | Contact us: webmaster# manitoulinoasis.com