Gastrointestinale bivirkninger Fra morfin

April 27


Gastrointestinale bivirkninger Fra morfin


Morfin er et narkotisk medicin anvendes til behandling af svær smerte. Dette lægemiddel forårsager flere gastrointestinale bivirkninger, mest relateret til lægemidlets langsommere effekt på aktiviteten i maven og tarmene. Ændringer i dosis eller administrationsvej og co-indgivelse af andre medikamenter kan hjælpe med at kontrollere de uønskede gastrointestinale bivirkninger af morfin.

Mundtørhed og smagsforstyrrelser

Morfin almindeligvis forårsager en tør mund, også kendt som xerostomi. I en undersøgelse fra 2006 om de skadelige virkninger af morfin offentliggjort i "The American Journal of Hospice og Palliativ Medicin," Dr. Paul Blænding og hans kolleger fandt mundtørhed var den hyppigst rapporterede bivirkning af kronisk morfin terapi. Mundtørhed kan medføre ændringer i smagssansen, og som kan skade appetitten.

Mave Fylde

Morfin forsinker normal muskelaktivitet i maven, hvilket fører til forsinket gastrisk tømning efter at have spist. Denne bivirkning kan forårsage en langvarig følelse af mæthed efter at have spist og kan medføre en vag følelse af ubehag i maven. Nogle mennesker på morfin også opleve halsbrand på grund af mavesyre tilbagesvaling i spiserøret (røret, der bærer mad i maven).

Nedsat appetit

Nedsat appetit kan forekomme, mens du tager morfin. Forsinket ventrikeltømning og langsom bevægelse af fødevarer gennem tarmene kan bidrage til denne bivirkning.

Kvalme og opkastning

Morfin kan stimulere kvalme trigger centre i hjernen; kvalme kan forekomme med eller uden opkastning. Denne bivirkning er typisk mere udtalt i mennesker, der er ambulant end i dem, der er sengeliggende. Samtidig administration af medicin til at kontrollere kvalme er nyttigt for nogle mennesker, der oplever denne sørgelige bivirkning.

Mavesmerter

Morfin kan forårsage spasmer af galdeblæren og galdegang. De spasmer typisk forårsager mavesmerter i området mellem navlen og den nedre ende af brystbenet. Abdominal smerte kan også opstå, hvis tarmen bliver blokeret som en komplikation af morfin terapi; smerten er typisk intens og crampy.

Oppustethed og forstoppelse

Morfin bremser markant fremdrivende muskulære aktivitet i tarmene. Således fødevarer bevæger sig gennem tarmene i et meget langsommere tempo end normalt. Dette bevirker ofte en ubehagelig følelse af oppustethed og ofte fører til forstoppelse. Når fordøjet materiale kommer ind i tyktarmen, er det normalt indeholder en stor mængde vand. Den langsommere bevægelse gennem colon forårsager en stor mængde vand, der skal absorberes fra det fækale materiale. Stolen bliver stor, fast og vanskeligt at passere. Situationen er yderligere forværret af en fugtig afføring svar - kroppen ikke reagerer så hurtigt, som det normalt ville til tilstedeværelsen af ​​afføring i endetarmen. Fæces blødgørere, afføringsmidler, fiber og hydrering bruges ofte til at imødegå denne almindelig bivirkning af morfin. I 2010 Dr. Ashok Tuteja og hans kolleger forskere rapporterede resultaterne af en undersøgelse om opioid-induceret tarmsygdomme offentliggjort i tidsskriftet "Neurogastroenterology og Motilitet" finde næsten 47 procent af folk på kronisk morfin terapi erfaring forstoppelse.


© 2019 manitoulinoasis.com | Contact us: webmaster# manitoulinoasis.com