Basketball regler, du ikke vidste

February 4


Basketball regler, du ikke vidste


Du behøver ikke at være en NBA dommer at vide, at du ikke kan håndtere i basketball, eller at en standard felt mål er værd to punkter. Men sporten gør funktionen nogle regler, som er mindre kendte, i hvert fald for dem, der ikke spiller sport eller følge det nøje. Uanset om du kendskab dig selv med reglerne inden lanceringen din basketball karriere, eller du bare ønsker at være i stand til at holde en hoops samtale på kontoret køligere, lære dem at kende.

Fem sekunder Count

Du kender sikkert om tre sekunder grænse for at stå i frikast vognbane og skud ur, som begrænser teams til et stykke tid til at skyde bolden. Men hvis du kun set professionel basketball, kan du være uvidende om de fem sekunders tæller vedrørende drible bolden. I college basketball, og i mange high school ligaer, en offensiv spiller er begrænset til fem sekunders drible - føres af dommerens hånd tæller - og samtidig være tæt bevogtet. Denne regel fremmer hård mand-til-mand forsvar og sprød bold bevægelse.

Ingen Dunking Under Warm-Ups

Det er muligt at være slør eller fører på resultattavlen i starten af ​​et spil, takket være en regel, der forbyder dunker i pre-game warm-ups. Teams normalt kører gennem pre-game lay-up linier, men skal modstå fristelsen til at smække bolden eller risikerer at blive kaldt for en teknisk fejl - hvilket giver modstanderen to frit kaster før spillet starter. Denne regel gælder kun for high school og college basketball; dunking i varme-ups accepteres i National Basketball Association.

Høj Dribble

Der er en udbredt misforståelse, at hvis du drible bolden i brysthøjde eller derover, er det betragtes som en regnskabsmæssig overtrædelse. Men det er ikke tilfældet. Så længe din hånd er på toppen af ​​bolden i stedet for under det, det er en juridisk drible. Men hvis du drible høj, mister kontrol over bolden, få fat i det og derefter fortsætte driblinger, er det betragtes som en dobbelt-dribble og du skal miste besiddelse.

Igen stiger din egen Airball

Et andet fælles debat centre på, om du kan være den første til at røre bolden, efter at du skyder en airball - et skud, der ikke rammer fælgen eller bagpladen. Enhver, der har spillet i pick-up spil har hørt dette argument. Sandheden er, så længe det er en legitim skud forsøg og ikke et forsøg på at aflevering til dig selv eller en holdkammerat, kan en offensiv spiller fat i hans egen air-ball miss.


© 2019 manitoulinoasis.com | Contact us: webmaster# manitoulinoasis.com