Parkinson-lignende bivirkninger fra Antipsykotika

January 14

National Institutes of Health (NIH), at visse antipsykotika kan forårsage Parkinson-lignende symptomer, som også kaldes sekundær parkinsonisme. Bivirkningerne skyldes de lægemidler interfererer med dopamin i hjernen: Parkinsons sygdom er forårsaget af en mangel på dopamin som følge af cellebeskadigelse. Antipsykotiske midler, der blokerer dopamin anvendes til behandling af lidelser, der er forårsaget af for meget dopamin, som skizofreni, ifølge "psykiatriske lidelser." Sekundær parkinsonisme fra antipsykotika er midlertidige, da symptomerne stoppe, efter at medicinen er ophørt.

Antipsykotika Involveret

Ikke alle antipsykotika resultere i Parkinson-lignende bivirkninger. The National Parkinson Foundation, at tre typer af antipsykotika kan forårsage disse symptomer: dopamin receptor blokerende midler, dopamin nedbrydende midler og atypiske antipsykotiske lægemidler. Dopaminreceptor blokerende midler påvirker niveauerne af dopamin i hjernen ved at forhindre neurotransmitter fra binding til dets passende receptor; eksempler er phenothiaziner, butyrophenoner og metoclopramid. Dopamin-nedbrydende midler nedbryde neurotransmitteren, så det ikke kan anvendes; reserpin og tetrabenazin er begge eksempler. Den sidste gruppe af lægemidler, der kan forårsage sekundære parkinsonisme er atypiske antipsykotiske lægemidler, selvom den nøjagtige mekanisme er ukendt.

Symptomer

Symptomerne på sekundær parkinsonisme fra antipsykotika ligner Parkinsons sygdom: på grund af manglen på dopamin, er kommunikationen afbrudt mellem hjernen og musklerne, hvilket resulterer i mobilitetsproblemer. Patienten kan have rystelser og problemer starte eller kontrollere sine bevægelser ifølge NIH. Stivhed kan også opleves, samt delvis lammelse. Patienten kan også have nedsat facial erfaringer og en blødere stemme.

Fremkomst af symptomer

The National Parkinson Foundation, at ikke alle patienter, der tager disse antipsykotika vil udvikle Parkinson-lignende symptomer --- det afhænger af styrken og dosering af lægemidlet. Symptomerne kan begynde inden for et par dage for at tage det antipsykotiske og vil vare indtil patienten ophører lægemidlet. Mens symptomer ophører inden for et par uger efter, at patienten holder op med at bruge medicinen, kan symptomerne fortsætte i måneder eller endda år hos ældre patienter.


© 2019 manitoulinoasis.com | Contact us: webmaster# manitoulinoasis.com