Hvad er de behandlinger for blod infektioner?

January 26


Hvad er de behandlinger for blod infektioner?


Infiltration af blodet med mikroorganismer er almindeligt og kan forekomme som en mild, asymptomatisk og forbigående fase i det naturlige forløb af visse infektioner. Men en overvældende og alvorlig invasion af blodet af bakterier, vira eller svampe, kendt som sepsis, kan forekomme, især hos personer med svækket immunforsvar. Dødeligheden kan være så højt som 80 procent i sådanne tilfælde. Patienten er normalt indlagt på intensivafdelingen på et hospital, og behandlingsplan afhænger af sværhedsgraden af ​​tilstanden.

Oxygen Therapy

Oxygen terapi er ofte givet til sepsis patienter, som oplever åndenød og desorientering. Det indebærer administration af oxygen i højere koncentrationer end i rummet miljø. En simpel ansigtsmaske eller en nasal kanyle kan anvendes til formålet.

Intravenøse væsker

Disse patienter kræver ofte intravenøse fluider, såsom saltvand. Disse væsker kan hjælpe med at behandle lavt blodtryk, hvilket er endnu et symptom på blodforgiftning. Ubehandlet kan denne lavt blodtryk føre til en alvorlig tilstand kaldet septisk shock.

Regulering af kropstemperatur

En person med en blodforgiftning måske eller måske ikke har feber. Faktisk, hypotermi, eller en temperatur, der er under det normale, er almindelig blandt patienter med blod infektioner. Hvis feber er til stede, er imidlertid antipyretika som acetaminophen og ibuprofen gives oralt eller intravenøst, afhængigt af patientens tilstand. Hvis patienten har hypotermi, holde patienten varm og forhindre yderligere tab af kropsvarme er vigtige. Svær hypotermi er sjælden, men kan behandles ved indgivelse IV opløsninger opvarmet til 45 ° C.

Antibiotika, svampemidler og antivirale

Hvis bakterier - i modsætning til vira eller svampe - er årsag til infektionen, patienterne ofte får høje doser af bredspektrede antibiotika, såsom aminoglykosider, cefalosporiner, quinoloner, eller endda nogle syntetiske penicilliner. Disse antibiotika er givet intravenøst, og har evnen til at gribe ind over for flere typer af bakterier og dermed foretrækkes i de tidlige stadier af behandling, når den nøjagtige type af bakterier er ukendt. Når blodet kultur og andre laboratorium testresultater er tilgængelige og den nøjagtige sygdomsfremkaldende organisme er blevet identificeret, kan patienterne så modtage en smalspektret antibiotikum rettet mod den specifikke mikroorganisme. For eksempel penicillin G er effektiv mod Staphylococcus aureus og andre gram-positive bakterier, og makrolider er effektive mod gruppe A streptokok og pneumokokinfektioner og MRSA.

Svampeinfektioner i blodet er mest almindeligt forårsaget af Candida arter, og kan behandles med svampemidler som amphotericin B og flucanozole.

Virale infektioner kan behandles med antivirale lægemidler, såsom ganciclovir og ribavarin.

Kirurgi og andre invasive procedurer

Septicemia kan også føre til andre komplikationer, der kan kræve yderligere behandlinger. Hvis infektionen passerer ind i maven, kan patienten modtage kirurgi eller dræning af infektion med rør. Patienter, der udvikler blodpropper og andre blod abnormiteter kan modtage plasma og andre blodprodukter kosttilskud. Septicemia kan også føre til endocarditis, en infektion i hjertet, som kan behandles med antibiotika, men som kan kræve kirurgi, især hvis hjerteklapper blive beskadiget.


© 2019 manitoulinoasis.com | Contact us: webmaster# manitoulinoasis.com